Duschkabin eller duschhörna

Genom att välja en duschlösning i form av duschkabin eller duschhörna kan du förändra utseendet i ditt badrum avsevärt.

Duschkabin

Idag finns det många olika varianter av duschkabiner. Jämför man med de kabiner som fanns på marknaden förr så har det hänt mycket. Förr var det mest funktion som man tänkte på och inte så mycket design och valmöjlighet. Idag kan du i stället välja mellan den enklaste varianten med ett enkelt duschset och separat blandare eller en duschkabin med integrerad termostatblandare och lyxig takdusch. Du kan också välja mellan flera olika storlekar, modeller, glas- och profilfärger. Med andra ord så finns det kabiner som passar de flesta behov. Du kanske vill ha en extra dusch placerad i tvättstugan och då kan det räcka med en enklare och oftast lite billigare variant. Men om du vill ha en kabin placerad i det badrum som används dagligen så kan det passa bättre med en variant som har fler funktioner och som känns lite mer rejäl.

Fördelar med duschkabin:

  • Bästa valet vid dålig lutning på golvet till golvbrunn
  • Bra val om du är osäker på hur fuktspärren är i badrummet
  • Kan monteras i till exempel tvättstuga som extradusch
  • Kan placeras där du vill och sedan leda vattnet till golvbrunnen
  • Du får en komplett duschlösning

Klicka här för att se våra duschkabiner

Hörndusch med öppningsbara dörrar

En hörndusch med öppningsbara dörrar kan skapa ett rymligt duschutrymme och samtidigt ge en luftigare känsla till badrummet. Denna variant av hörndusch finns i ett flertal olika mått för att passa olika badrums förutsättningar. Välj mellan olika glas- och profilfärger för att matcha resterande badrum. När du skall städa ditt badrum och dusch kan du enkelt fälla in eller ut dörrarna. Den här duschmodellen har inga lister på golvet vilket gör det enkelt att kliva in och ut i duschen utan att riskera att snubbla.

Viktig att tänka på när det gäller denna modell av dusch är att den kräver att golvet har rätt fall mot golvbrunnen. Om det inte är tillräcklig bra lutning på golvet riskerar vattnet att rinna ut då det endast är släplister som tätar ned mot golvet.

Fördelar med hörndusch med öppningsbara dörrar:

- Tröskelfri

- Flexibel

- Lättstädad

Klicka här för att se våra hörnduschar

Hörndusch med vikbara dörrar

Om man har det riktigt trångt i badrummet och det inte finns utrymme till att öppna glasdörrarna för att det är så tajt mellan exempelvis toalett och handfat så finns det även en lösning för detta. Hörnduschar med vikbara dörrar har gångjärn på mitten av glasen vilket gör att man har möjlighet att öppna halva dörrarna. Denna lösning gör att man kan montera toalett, tvättställ eller skåp precis bredvid duschen. När man inte använder duschen viker man ihop väggarna så tar de i stort sett ingen plats alls. Denna typ av hörndusch finns i ett flertal olika mått.

Viktigt att tänka på när det gäller denna modell av dusch är att den kräver att golvet har rätt fall mot golvbrunnen. Om det inte är tillräcklig bra lutning på golvet riskerar vattnet att rinna ut då det endast är släplister som tätar ned mot golvet.

Fördelar med hörndusch med vikbara dörrar:

  • Tröskelfri
  • Flexibel
  • Perfekt för trånga utrymmen
  • Lättstädad

Klicka här för att se våra samtliga duschlösningar