Badhuset.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Goda råd | Svedbergs Langfoss - en prisbelönt dusch

Langfoss från Svedbers - prisbelönt designers dusch inspirerad av naturens krafter 

 
 

Vattenfall är en av naturens mest spännande uppfinningar. Platser där vattendrag faller rakt ned. Det är mäktigt och inspirerande. Det väcker känslor som vill man uppleva igen.

Langfossen är femte Norges högsta vattenfall. Just där har Svedbergs ingenjörer och designers fått inspiration till att skapa en dusch som låter oss att återuppleva naturens krafter och skönhet.

Langfoss är en duschhörna med patentsökta duschväggar och speciell anpassade gardiner formade av anrika textilföretaget Ludvig Svensson.

Att välja rätt är inte lätt, men gå efter helhetskänslan och mått.

Vi har tydlig design trend idag - en hotellkänsla hemma. Det gäller ett sovrum med kontinentalsängar, minimalistiskt vardagsrum och naturligtvis - exklusivt och stilrent badrum med duschen i centrum.

Langfoss finns i två olika varianter - som duschvägg eller duschdörr. Både varianterna tillgängliga i bredden 90 och 80 cm samt höjden på 200 eller 230cm.    


Den vågformade textilen, kristallglas och tunna grafiska profiler skapar exklusiv känsla som har fått utmärkelse i prestigefyllda Red Dot Design Awards.

 

Detaljer som gör skillnad

Badrumsgardiner bidrar till den unika designen. Tyget skapar mjukhet och intimitet, är lätt att underhålla och byta ut till andra varianter.  Välj mellan naturvit, granitgrå och askgrå..  

En annan smart lösning är hyllan som monteras direkt på glaset så att inga hål behöver borras i ytskiktet. Hyllan har dessutom en distans och beslag som förenklar avtagning och rengöring.

Dark wood
Naturvit
Oak Wood
Granitgrå
Light Ash Wood
Askgrå

Langfoss har tilldelats Red Dot Award
Svedbergs skärmvägg Langfoss har utsetts till vinnare av Red Dot Award för sin produktdesign. Red Dot Award är en ansedd och världsomspännande tävling som premierar det bästa inom de tre kategorierna: produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept.

Välkommen att uppleva Langfoss, fem kilometer sydväst om byn Fjæra, eller hemma i badrummet.

Swipa för fler inspirations bilder