Badhuset.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK

På grund av viruset covid-19 kan våra leveranstider påverkas.
Vid frågor kontakta vår kundtjänst på 036-8606590 eller kundtjanst@badhuset.se.
Start | Goda råd | Vi hjälper dig välja rätt badkar

Nytt badkar? Vi hjälper dig välja rätt

Letar du efter det perfekta badkaret till ditt badrum? Genom att investera i ett badkar kan du skapa din egen oas där du får möjlighet att återhämta dig både kroppsligt och mentalt. Här nedan har vi på Badhuset sammanställt lite tips på vad som är bra att tänka på när du väljer badkar.

Klicka här för att se våra samtliga badkar
Fristående badkar från Svedbergs
Duschbadkar
Bubbelbadkar från Hafa
Tassbadkar från Hafa
Fristående badkar från Westerbergs
Massagebadkar från Westerbergs
Massagebadkar från Westerbergs
Fristående badkar från Westerbergs
Fristående badkar från Nordhem

Vilket badkar passar just ditt badrum?
Innan du börjar titta efter det perfekta badkaret bör du fundera igenom vilka behov du har när det kommer till ditt badkar. Vill du ha ett massagebadkar, ett badkar med extra baddjup eller ett badkar som är anpassat för att stå och duscha i? Kommer du att bada själv eller tillsammans med någon i familjen?

Om du vill kunna stå och duscha finns det badkarsblandare med takdusch som alternativ.

Om du gillar att ta långa bad bör du fokusera på hur bra badkaret är på att behålla vattnets värme. Baddjupet är såklart extra viktigt för dig som vill ha hela kroppen under vattenytan. För dig som vill sitta i badkaret finns det speciella sittbadkar. Tänk på hur du placerar en eventuell badkarsblandare så att den inte är i vägen när du ska bada.

Vill du ha ett fristående, ett hörnbadkar eller ett rektangulärt badkar? Givetvis är det ditt tycke och smak som påverkar mest, men tänk framförallt noga igenom vad som passar i just ditt badrum utifrån planlösning. Ett inkaklat badkar kan vara en bra lösning när du har mycket plats och vill nyttja oanvänd yta.

Tips om badkar
Om du letar efter ett badkar som även går att duscha i, så finns det anpassade badkar med skärmväggar som hjälper till att förhindra att vatten kommer på badrumsgolvet eller på närliggande möbler.

Om du bestämmer dig för ett massagebadkar är det bra om du redan innan bestämmer dig för vilken kostnadsnivå du vill lägga dig på. Det finns en mängd olika kombinationer av massagebadkar, allt från de som är fullutrustade med belysning, fotmassage, ryggmassage till de som enbart har enklare bubblor.

En underhållsvärmare är alltid bra att ha i massagebadkar för att cirkulerande vatten ska hålla temperaturen längre. Ett tips är att hålla sig till kända, och etablerade varumärken för att säkerställa tillgången till reservdelar och hjälp vid garantiärenden.

Är du ute efter ett fristående badkar finns det badkar med tassar och utan tassar. Det finns många alternativ på olika former och storlekar. Allt ifrån det enkla mer "standardbadkaret" till ovala eller med helt raka linjer. Allt för att passa just ditt badrum och din stil.

Väljer du ett badkar i sanitetsakryl eller gjutmarmor istället för emaljbadkar får man ofta ett bättre baddjup.
Hörnplacerat badkar från Nordhem
Duschbadkar från Nordhem
Fristående badkar från Hafa
Fristående badkar från Westerbergs
Duschbadkar från Westerbergs
Bubbelbadkar från Hafa
Tassbadkar från Hafa
Fristående badkar från Hafa
Fristående badkar från Hafa