Litet badrum - Så maximerar du ytan

Att renovera ett litet badrum kan vara en utmaning. Som hjälp på traven har vi sammanställt några tips för dig som står inför en renovering.

Anpassa storleken på möblerna

När det kommer till att välja produkter och badrumsmöbler till ditt badrum är det viktigt att du inte väljer för stora möbler, utan ser till att anpassa dem utefter badrummets storlek. Det finns många små badrumsmöbler med smarta förvaringslösningar.

Mer luft ger rymligare känsla

Att placera badrumsmöblerna med jämt mellanrum skapar ett luftigare intryck samtidigt som det ger en känsla av rymd, vilket man vill eftersträva när man har ett mindre badrum.

Skapa rymd med spegelytor

Att använda stora speglar är ett knep för att skapa en illusion av att badrummet är större och rymligare än vad det faktiskt är.

Välj ljusa färger

Genom att använda ljusa färger i ditt badrum kan du skapa en rymligare känsla.

Se till att använda rätt belysning

Använder du rätt belysning i badrummet kan det upplevas som större och mer öppet.

Anpassa kakelplattans storlek efter rummet

Anpassa storleken på kakel-/klinkerplattan efter storleken på badrummet. Har du exempelvis ett litet badrum som är 2x2 meter kan det vara bra att inte välja en kakelplatta som är för stor, då detta gör att du i bästa fall enbart får tre hela plattor i bredd.

Satsa på duschhörnor med vikbara dörrar

Duschhörnor med vikbara dörrar hjälper till att frigöra ytor när du inte duschar. Med vikbara duschdörrar är det även enklare att städa.

Klicka här för att se våra samtliga duschlösningar

Utnyttja väggytan ovanför toaletten

I ett litet badrum är det bra att använda alla ytor. För att skapa extra förvaring kan man till exempel montera ett väggskåp ovanför toaletten.

Lodräta handdukstorkar

I ett litet badrum kan det bli för trångt med en traditionell handdukstork. Det finns ett stort urval av olika smalare modeller. De smalaste som bara är en stång med knoppar för hängande handdukar behöver bara ett par decimeter för att få plats. Dessa har dock ingen direkt effekt på värmen i badrummet utan räknas bara som en handdukstork.

Klicka här för att se våra samtliga handdukstorkar