Möbler och tvättställ i solid surface: ett utmärkt val för ett badrum

När det kommer till badrumsmöbler och tvättställ är valet av material av stor betydelse. Ett material som har blivit alltmer populärt som alternativ till porslin är solid surface. Med sina unika egenskaper och estetiska fördelar har solid surface blivit det perfekta valet för både hem och offentliga utrymmen.

Solid surface är ett syntetiskt material som används för att tillverka en mängd olika produkter, inklusive badrumsmöbler och tvättställ. Det består huvudsakligen av en blandning av akryl och mineralpulver, vilket ger en homogen, hård och extrem tålig struktur. 

En av de mest framstående fördelarna med solid surface i badrummet är hygieniska egenskaper. Ytan är porfri och sömlös, vilket förhindrar att smuts och bakterier samlas och gör det lätt att rengöra produkten. Detta är särskilt viktigt i badrumsmiljöer. Med solid surface behöver du inte oroa dig för mögel eller bakterier som kan tränga in i materialet och orsaka skador eller dålig lukt.

En annan fördel med solid surface är hållbarhet och slitstyrka. Materialet är extremt tåligt och motstår repor, fläckar och slitage. Skador som uppstår kan poleras bort med mikrofiberduk. Mindre repor eller märken försvinner helt och produkten i solid surface ser ut som en ny.

Haven H2 60 kommod med solid surface tvättställ

Haven H2 60 kommod med solid surface tvättställ

Huvudskillnaden mellan tvättställ i porslin och solid surface:

  • Utseende och färg: Porslinet är glansigt, solid surface är matt och stenliknande material. Solid surface har neutral ren vit ton, utan kulör eller färgnyanser.
  • Ytfinish: Solid surface produkter har en homogen och sömlös yta. Det ser estetiskt ut och underlättar rengöring. Porslinstvättställ har också en slät yta men kan ha synliga fogar och skarvar mellan olika delar.
  • Hållbarhet: Skador och missfärgning på porslin är synliga och kvarstår även efter behandling.Solid surface är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot repor, fläckar och slitage. Det kan se ut som nytt efter polering och slipning.
  • Vikt: Solid surface tvättställ är generellt sett lättare än porslinstvättställ. Detta gör installationen enklare och bekvämare, särskilt vid väggmontering eller vid hantering av tvättstället under installation eller underhåll.
  • Designmöjligheter: Solid surface ger större flexibilitet när det gäller design och formgivning. Porslinstvättställ har vanligtvis en mer traditionell och standardiserad design med begränsade alternativ för variation.

Svedbergs Epos 80 kommod med porslin tvättställ

Svedbergs Epos 80 kommod med porslin tvättställ

Solid surface badrumsprodukter har flera fördelar när det gäller hygien, reparation och vikt. Däremot upplevs porslin tvättstället mer traditionellt och valet beror helst på personliga preferenser, behov och den specifika stilen som önskas i badrummet.

Det är inte bara tvättställ som kan vara tillverkat i solid surface. Scandtap Bathroom Concepts tillverkar kommod och badrumsspegel i det tåliga materialet.

Rekomendationer