Renovera badrum 2024: designtrender

Planerar du badrumsrenovering 2024? Vi går genom trender för badrumsinredning 2024 som kommer att hålla i längden. Badrumsdesign 2024 sträcker sig från skandinavisk maximalism till mörkt jordnära elegans.

Badrummet är en plats för avkoppling och personlig stil. År 2024 kommer designvärlden att omfamna flera spännande trender som kommer att omforma badrummet till en plats där funktionalitet möter estetik. Här är en djupdykning i några av de mest framstående badrumstrenderna för 2024.

Trend 1: Skandinavisk Maximalism

En lekfull och glad trend tar sin inspiration från den skandinaviska designen. Skandinavisk maximalism är en mix av vitt, trä och tidlösa möbler i både nytt och klassisk format som alla känner igen. Det är en designfilosofi där det moderna lever sida vid sida med det traditionella. Starka blå eller röda accenter tillsammans med mjuka pasteller skapar en unik och personlig palett. Denna trend välkomnar både det nya och det gamla, skapar ett harmoniskt hem där varje föremål har en plats.

Nästan alla tillverkare har kulör alternativ där några verkligen sticker ut:

Mora X Collection - valfri färger på badkar och tvättställ
Toniton - lyxiga Haven i tidlösa färgglada kulörer
INR - även handdukstorkar i NSC!

Trend 2: Modern Retro och räfflad design

För dem som önskar att återskapa känslan av ett ombonat hem i 70-talsstil är modern retro den perfekta trenden. Klassiska möbler i restaurerat eller nyproducerat format blandas med innovativa funktioner och moderna material. Resultatet är en balanserad blandning av det nostalgiska och det samtida, vilket ger ditt badrum en unik personlighet.

Macro Design - retro linjeglas i duschserierna Empire & Grace
Burlington - allt för retro, chic och sekelskiftes badrum
Nordhem - rafflat design för ett badkar

 

 

Trend 3: Monokromt

Minimalism får en ny definition med monokromt badrumsdesign. En neutral bas av olika toner skapar en harmonisk och lugn atmosfär. Mot denna bakgrund kommer utvalda personliga föremål verkligen till sin rätt och drar blickarna till sig. Monokromt är en stil som passar alla storlekar av badrum och erbjuder en ren, avkopplande känsla.

Svedbergs Poem möbler i sand
Tapwell har 10 unika ytor, bl.a. i borstat nickel
Primy sticker ut med egen stil på blandare m.m. 

 

 

Trend 4: Multifunktionalitet och Naturliga Material

År 2024 håller trender som multifunktionalitet och naturliga material starka. Badrumsdesign kommer att omfamna möbler och tillbehör med flera funktioner för att optimera utrymmet. Naturliga materialval, såsom trä och sten, ger en jordnära känsla och skapar en koppling till naturen. 

Rött kommer att vara trendfärgen för året och kommer att synas i både inredning och mode, vilket ger badrummet en varm och inbjudande touch.

 På bilden ser ni Vedum Anno möbler i jordröd kulör. 

 

Trend 5: Mörkt Jordnära Elegans

En förflyttning från det naturligt ljusa nordiska till det mörkt jordnära är tydlig i 2024 års badrumstrender. Duschglas i diskreta lyxfärger, som andas spa-atmosfär, kommer att dominera. Det mörka temat ger en känsla av elegans och skapar en lyxig och avslappnad atmosfär.

Brons duschglas från INR
Smoked oak badrumsmöbler från Haven

 

 

INR badrumsmöbler i brons och valnöt

Vi kan konstatera att badrumsdesignen år 2024 kommer att vara full av kontraster. Från den lekfulla skandinaviska maximalismen till den moderna retrostilen och det monokroma lugnet, det finns något för varje smak.

Naturliga material och modig färgval kommer att vara de ledande principerna när det gäller att skapa ett badrum som inte bara är funktionellt utan också stilfullt och personligt.

Kontakta oss för att få offert på badrumsinredning med hemleverans eller renovering i Jönköping!  

 
Obligatoriska uppgifter
  = Obligatoriska uppgifter